• 9.218.769 stemmen

Ice Castles (1978)

Geregisseerd door: Donald Wrye

Met onder meer: Robby Benson, Lynn-Holly Johnson en Colleen Dewhurst

Plot Ice Castles

"Together they reached for the impossible."

Het gaat Alexis Winston voor de wind totdat een tragisch ongeluk roet in haar jonge leven gooit. Ze was namelijk een getalenteerd kunstschaatser.

logo tmdbimage

avatar van sakania

sakania

Mooie film! Waar kan ik het kopen?

avatar van Alittleromance

Alittleromance

Deze film heb ik vroeger in de bioscoop gezien, en ik ben deze film al lang aan het zoeken op VHS of op DVD, maar helaas nergens te vinden. Deze film is zeker 4,5 sterren waard.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

zeer goed!

avatar van FlorisV

FlorisV

Waar je hem kan kopen zou ik niet weten, maar lang leve het internet he.

Ik kwam de titel tegen nadat ik op imdb wat meer las over de bevallige Lynn-Holly die in For Your Eyes Only de heerlijke blonde schaatsdel Bibi vertolkte en echt kon kunstschaatsen. Dit verhaal is een stuk serieuzer en somberder want het laat een hard leven zien. Een realistisch beeld wordt gegeven van de professionele competitie en alles wat erbij komt kijken: haat en nijd, opoffering, eenzaamheid. Eigenlijk een prima film, tot de eerste helft voorbij is...

Het wordt erg melodramatisch en het zakt echt in als een pudding na de eerste helft. Het einde laat een zure nasmaak achter.

Een groter contrast dan met de prachtige (en erg kinderlijk aandoende) Lynn kon niet gevonden worden want de lokale (eerste) coach doet gewoon pijn aan de ogen, wat een vreselijk lelijke vrouw. Het vriendje met de helblauwe ogen vond ik ook vervelend, zeker als hij naar gaat doen tegen Lynn. Tom Skerrit (een jaar later de kaptein in Alien) is wel prima als vader maar zijn rol is wat klein. Lynn zelf draagt de film met verve maar je moet tegen dat hele meisjesachtige kunnen.

Montage van de schaatsscenes is iets wat ze tegenwoordig natuurlijk beter kunnen, getuige het recente I Tonya, maar ook in die tijd lieten ze met Rocky wel zien dat je het met de juiste timing visueel veel opwindender kunt maken.

De muziek is af en toe echt te erg, zo tenenkrommend gedateerd sentimenteel en wezenloos, zeker aan het einde.

Al met al een matige prent, zeker naar huidige standaarden want het tempo is ook erg laag. Ik denk wel dat mensen die wat meer geinteresseerd zijn (geraakt) in het kunstschaatsen het nog wel de moeite waard kunnen vinden maar de gedateerdheid is wel flink slikken af en toe.