• 9.218.769 stemmen

Met onder meer: Lily-Rose Depp, Harley Quinn Smith en Johnny Depp

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Plot Yoga Hosers

"Do your 'wurst..."

Colleen en Colleen (Harley Quinn Smith en Lily-Rose Melody Depp) zijn twee yogaliefhebbers die een bijbaantje bij een kleine supermarkt hebben. De twee zijn uitgenodigd voor een feestje waar ze heel graag heen willen. Maar dan dreigt alles in de soep te lopen wanneer een kwaadaardig iets monsters loslaat vanuit de aardkorst bij Canada. Ze besluiten hulp in te roepen van legendarische monsterjager Guy Lapointe (Johnny Depp) en gaan het gevecht met de monsters aan.

Colleen Collette

Colleen McKenzie

Yogi Bayer

Old Man Arcane

Hunter Calloway

Bob Collette

tattoobob

Leuk....ik vond het personage van Depp in Tusk hilarisch dus laat maar komen.

avatar van Fortune

Fortune

Met de dochter van Kevin Smith en van Johnny Depp.

avatar van james_cameron

Zo te zien een soort vervolg op Tusk; de twee hoofdrolspeelsters doken daar ook al op in bijrolletjes.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ben toch wel benieuwd naar dit vervolg. Vind Tusk wel een leuk eigenzinnige filmpje.

avatar van Corcicus

Corcicus

Ben geen fan van Johnny Depp, maar wel van Guy Lapointe. Wat een heerlijk typetje.

avatar van Apster

Apster

Hmm vond het typetje niet zo eerlijk gezegd. Het is wachten op Clerks 3.

Corcicus schreef:

Ik vond hem ook erg leuk dat typetje.

avatar van MH040

MH040

Fortune schreef:

Met de dochter van Kevin Smith en van Johnny Depp.

Neem aan dat je dochterS bedoelt, of hebben Smith en Depp een dochter samen?

avatar van Fortune

Fortune

MH040 schreef:

Neem aan dat je dochterS bedoelt, of hebben Smith en Depp een dochter samen?

Haha, dat wilde ik eigenlijk op die manier schrijven maar heb er enkelvoud van gemaakt anders lijkt het alsof Smith en Depp samen meerdere dochters hebben. Maar volgens mij zeg ik het goed door twee keer van te gebruiken. Ter verduidelijking: Met de dochter van Kevin Smith en de dochter van Johnny Depp.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Die trailer ziet er overigens bizar slecht uit...

avatar van Corcicus

Corcicus

Donkerwoud schreef:

Die trailer ziet er overigens bizar slecht uit...

Exact. Ik had er pokkeveel zin in, maar de trailer belooft een girly poppenkast.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

De trailer spreekt mij ook niet echt aan. Niet mijn type humor, dus ik ga deze waarschijnlijk maar overslaan.

avatar van Sjan

Sjan

Tijden geleden dat ik zo'n tenenkrommend slecht filmpje gezien heb...ontzettend ongrappig en vervelend slecht geacteerd. Ik blijf Kevin Smith altijd wel volgen en kan enkele van zijn laatste pogingen zelfs nog behoorlijk waarderen (Red State en Tusk bijv.), maar dit is gewoon om te janken. Enige stuk dat me nog enigszins kon bekoren was de scene in de kelder. De stemimitaties van de Duitser waren redelijk grappig. Vreemd dat het daar ineens ook heel snel afgelopen was. Ik had uiteindelijk het idee dat ik een film van 20 minuten had zitten kijken. Hopelijk is de volgende Smith weer wat beter.

avatar van blurp194

blurp194

Familiefeestje.

De Smith- en Depp-clans doen een projectje samen. Met wisselend succes, de eerste helft vond ik best geslaagd en af en toe ook behoorlijk grappig. Vooral omdat de meiden samen best leuk zijn, en de grappen van de maffe yogaleraar en de rare accenten best goed werken. Maar in de tweede helft als de brazi's te voorschijn komen wordt het me veel te flauw allemaal - zoals de tekst op de poster 'do your wurst' al duidelijk aankondigt. Wellicht had dat deel van het plot beter weggelaten kunnen worden.

tattoobob

Echt een film voor de liefhebber van dit soort onzin filmpjes.

Ik vind het Lapointe (het typetje van Depp) ten eerste gewoon hilarisch.

We zien heel wat bekende voorbij komen in deze film zoals Stan Lee,Justin Long,Vanessa Paradis etc.

Rose Depp vind ik toch beter van het scherm afspatten dan Harley Quinn Smith maar allebei best leuk om naar te kijken.

Film gaat helemaal nergens over dus wees gewaarschuwd

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Om te janken.
Deze familiereünie van Smith is echt te slecht voor woorden.
Als het flauwe hoogtepunt Johnny Depp die een aantal flauw besmeurde boekcovers laat zien is, zegt dat wat over de kwaliteit van de rest.
Het flauwe gespot met Canadese accenten was ook nog wel geinig, maar daarmee is ook alles gezegd ook.
De liedjes tussendoor waren werkelijk tenenkrommend.
Smith heeft wel een aantal leuke werken gemaakt, maar dit is dan weer regelrechte troep.
Ik had beter naar mezelf moeten luisteren en deze moeten laten voor wat het was.

avatar van scorsese

Matige film over twee vriendinnen die op een vrijdagavond moeten werken in de supermarkt. Het eerste gedeelte is nog wel vermakelijk, met hier en daar wel grappige dialogen. Het hele belachelijke plot omtrent de nazi's is totaal niet grappig. Verder wel leuk om de dochters van Johnny Depp en Kevin Smith aan het werk te zien hier (die overigens in het echte leven ook vriendinnen zijn).

avatar van Matt81

Matt81

haha, wat een ongein. Soms best komisch, en soms zo slecht dat 't weer leuk werd. De liedjes waren wat overbodig. Maar heeft t in zn dwaasheid nog in zich om n cultfilm te worden.

avatar van james_cameron

Pijnlijk onleuke komedie, een soort vervolg op Tusk, die toch een heel stuk beter was. Hier wisselen de flauwe grappen en vervelende dialogen elkaar in bijzonder laag tempo af. Het familie-onderonsje van Kevin Smith en Johnny Depp (die hier ook komt opdraven in een tergende cameo) pakt fataal uit, mede door het matige akteerwerk van hun dochters, al valt hen weinig te verwijten. Het script is gewoonweg bizar slecht en ook visueel steekt alles bijzonder knullig en amateuristisch in elkaar. Vermijden.

avatar van umbra

umbra

Vind dat deze hoedanig niets met Tusk te maken heeft, buiten dat het van dezelfde regisseur is en J. Depp in beide films zelfde rol speelt, vond ik Tusk gewoon grauw en luguber op bepaalde manier, terwijl deze Yoga Hosters gewoon absurde comedy is à la scary movie, naked gun,...snap echt de link niet qua beleving...de ene is gewoon donker de ander luchtig.

Haha.

Smith is al een tijdje echt goed bezig. Had vooraf eigenlijk niet zoveel zin in deze film omdat het toch meer richting comedy leek te gaan, maar dat viel achteraf gezien echt dubbel mee. Nu niet dat de horror wat voorstelt, maar ik kon de humor echt wel smaken.

Het jammere is wel dat Smith te weinig budget lijkt te hebben om het ook naar waarde uit te voeren. Dit soort films zijn logischerwijs lastig te financieren, het doelpubliek is redelijk klein en wie buiten die niche valt, valt al snel in het hate kamp. Maar nét iets meer budget om alles wat extra glans te geven had deze film toch nét nog wat beter kunnen maken.

Laat je dat los, blijft een film over die echt ongegeneerd simpel is, maar wel vol overgave wordt neergezet. Typetjes zijn zo dik aangezet, de accenten zijn zo énorm over the top, dat het gewoon toch weer grappig wordt. Verder ook veel onzinnigheid die op mijn goedkeuring kon rekenen. Het is een film die luchtig is, blijft verrassen en pretentieloos overkomt.

Dat laatste, in combinatie met een soms matige afwerking, zorgt er dan misschien net voor dat het niet nog net wat hoger scoort, maar als filler met een uniek randje is dit een heerlijk filmpje. Heb me er meer dan mee vermaakt.

avatar van bjerik76

bjerik76

nooit van gehoord, en dat terwijl films met Johnny Depp toch meestal wel "groots" aangekondigd werden.

Begrijp nu ook wel waarom.

De grappen zijn te flauw, en het acteerwerk helemaal.

De Knappe koppies en muziek redden de film echt niet.

denk dat het meer voor de ontgroeide Disney channel publiek gemaakt is

avatar van schumacher

schumacher

Na 25min afgezet, ik had het al vroeger moeten doen.

Slecht zeg.

avatar van Basto

Basto

Hahaha, wat een idiote film. Best wel verontrustend dat Kevin Smith naar dit soort bizarre horrorwerkjes is geëvolueerd. Snap goed dat mensen het na 20 minuten uit zetten, maar de bizarre aart van het werk toont zich pas in de 2e helft.

Sta je open voor knettergekke onzin en ben je bereid door wat flauwe humor heen te bijten, dan is dit toch een fijn werkje.

En wat heeft die Depp toch een heerlijke dochter!

3,5

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Meh.

Mogelijks voor sommigen grappig of dwaas genoeg, voor mij is het dat slechts bij momenten. Lily Rose Depp en Harley Quinn Smith zijn vrolijke sms'ende huppeltrutjes maar daar stopt het dan ook. Hun bizarre vrijdagnacht brengt hen bij een satanistische aanbidder, het door Johnny Depp neergezette typetje Guy LaPointe en een nazi die verrassend genoeg geslaagde stemimitaties van o.a. Al Pacino en Sylvester Stallone doet. Maar het hele "horror"-gedeelte is niet te best uitgewerkt, waardoor de film zijn potentiële charme niet uitspeelt.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Verschrikkelijk, ik kan er niet meer van maken. Leuk acterende meisjes maar de humor was té flauw.

avatar van Shadowed

Shadowed

Jammer.

Smith is een regisseur die ik graag beter wil leren kennen. Aanvankelijk vond ik hem nooit een bijzonder regisseur, maar toen zag ik Red State. Red State wist officieel mijn interesse voor de regisseur te ontketenen waardoor ik uiteindelijk bij zijn volgende film terecht kwam: Yoga Hosers.

Maar helaas is dit weer op en top Smith-komedie. Ik ben me er van bewust dat dit (waarschijnlijk) niet de humor was die hem zo beroemd heeft gemaakt, maar het blijft Smith-komedie, zeker omdat het toch wel herkenbare stukjes zijn die hier voorbijkomen. Dat betekend helaas niet meteen dat ze ook leuk zijn.

Wat ik vooral mis in Yoga Hosers is de echte power-regie van Smith a la Red State. Dat dit geen absurde genremix is, akkoord, maar dit kan toch een stukje overtuigender gebracht worden? Er zitten wel wat leuke montages in, maar de regie is toch wat lui en inspiratieloos. Ook de effecten van Sausage-Smith zijn toch echt te vluchtig in elkaar geflanst.

De humor is ook niet meteen mijn ding. En als ik de score zie bij wel meerdere users niet. Het is ook wel een beetje luie humor, waarvan de delivery en timing ontbreekt. De dialogen zijn nogal zwakjes, en de Nazi-grapjes zijn vooral lui geworden. Al zo vaak gedaan nu, ze mogen er langzamerhand weer mee ophouden.

Maar zo'n verhaaltje en setting als bij Yoga Hosers kan met gemak een stuk frisser gebracht worden. Lekkere montage bijvoorbeeld. Soms wel vlot hier en daar, maar toch echt te weinig om het allemaal optimaal vermakelijk te houden. Het is toch allemaal wat te vluchtig en gehaast in elkaar gezet.

Acteerwerk is wel ok, maar er lopen dan ook een hoop professionele acteurs bij die hun personage met volle overgave spelen. Alleen is de humor die daarbij komt kijken gewoon niet zo ideaal. De komedie is uiteindelijk ook wel een element waar ik flink doorheen moest bijten, om erachter te komen dat de horror ook wat aan de tamme kant is. Het eerste deel gaat zelfs serieus richting een kinderfilm, maar eenmaal de Nazi-grapjes voorbij komen stormen weet je dat dit niet op Discovery Channel gaat verschijnen.

Uiteindelijk is het bij vlagen grappig en het acteerwerk is goed. Kleurtjes zijn ook lekker fel en als Smith wel uithaalt qua montage en regie is het wel genietbaar. Maar uiteindelijk ontbreekt het de film aan kracht, en die was wel nodig. Dit is gewoon ondermaats, zeker omdat Smith beter kan.

avatar van jipt

jipt

Wunderbar! 3,5*

avatar van Film Pegasus

Blijkbaar de spinoff van Tusk (2014) die ik nog moet zien, met deels dezelfde cast. In Yoga Hosers is de cast al voor een deel 2 families met Kevin Smiths dochter Harley Quinn Smith en zijn vrouw Jennifer Schwalbach, naast Lily-Rose Depp met haar beide ouders Johnny Depp en Vanessa Paradis. Harley Quinn en Lily-Rose zijn dan nog eens hele goeie vriendinnen blijkbaar. Dat speelt toch wel wat mee, want de chemie tussen de spelers zit wel goed. Ze hebben er gelukkig ook wel zin in.

De film zelf is op zich niet zo bijzonder, maar de gezellige cast en de geweldige humor maken veel goed. Het is ook echt allemaal over de top, wat het lekker fout maakt. Zeker het eerste deel is de moeite, regelmatig moeten lachen. Gaandeweg komt het kwaad in beeld en wordt het wat minder. De 'slechte' figuren zijn niet zo grappig en het moet (hoe absurd ook) ietwat een verhaaltje volgen. Het is net dat onverwachte fragmentarische dat zo leuk maakt.

Beetje een cultkomedie dat niet veel mensen zal plezieren. Maar ik ga nu zeker Tusk zien als dit wat in de lijn ligt van deze Yoga Hosers.