• 9.218.785 stemmen

Met onder meer: Sharlto Copley, Dev Patel en Hugh Jackman

Releasedatum: 5 maart 2015

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Chappie

"I am consciousness. I am alive. I am Chappie."

In de nabije toekomst wordt misdaad met behulp van robots bestreden door een brute politiemacht. Maar de mensen vechten terug. Eén van deze robots wordt gestolen en opnieuw geprogrammeerd waardoor hij de eerste robot wordt die zelf kan nadenken en gevoelens heeft. Wanneer deze androïde, genaamd Chappie, gekidnapt wordt door criminelen vormt hij al snel een bedreiging voor de politiestaat. Alle middelen worden ingezet om hem te vernietigen en te voorkomen dat er meerdere soortgelijke androïden worden geproduceerd.

avatar van sofripa

sofripa

Prima te hebben. Mooi einde. En wat een gave kapselparade!

avatar van Banjo

Banjo

• 1999 berichten

Een robot die als kind begint, dat sloeg alles!.

Maar... een kwartier na die absurdietijd, begon ik het toch wel erg apart en vermakelijk te vinden...

Het laatste half uur vond ik het gewoon geweldig!.

Ik was blij verrast, En ik kijk erg uit naar deel 2!

3 1/2 ster

avatar van John Milton

John Milton

Ik twijfel of die door Blomkamp beoogde deel 2 en 3 er zullen komen nu Chappie niet zo lekker werd ontvangen

avatar van Ravnoss

Ravnoss

Ik zie veel erg lage scores. Het zal er wel mee te maken hebben of het lukt om mee te gaan in de absurditeit van Blomkamp. Ik zat er vanaf de "geboorte" van Chappie helemaal in, kon hartelijke lachen om de kinderachtige humor en gek genoeg voelde ik nog oprecht mee met Chappie ook de scene met dat groepje jongeren vond ik sterk.
Normaal trek ik het opzichtige moralistische slecht en ik kan er niet echt de vinger opleggen waarom het me hier niet stoorde want het was overduidelijk aanwezig.

Ach ja, je hoeft ook niet alles kapot te analyseren. Soms moet je maar gewoon blij zijn dat je hebt genoten van een film.

avatar van Insignificance

Insignificance

Van imponerend tot bedenkelijk en weer terug. Grillige onzin. Vooral de actiesegmenten en de effecten aldaar behoren tot het betere werk. Het begin mag er dan ook zeker zijn. Toffe robots, kleurrijke figuren die goed zijn voor wat gekkigheid, een pompende soundtrack (Zimmer, echt waar?) en je hebt een film die volle bak los gaat. Dat Zuid-Afrikaanse accent blijft ook een meerwaarde. Toch maakt het pas op de plaats eens de titelfiguur opgestart en geboren wordt.

Dat kinderlijke is niet aan mij besteed. Die Antwoord ook niet. Het bloedirritante gedrag is soms nog wel lollig en dat soort mafketels passen hier wel, maar je krijgt er ook van dat onnozele gangster gedoe bij. Het levert een serieus moeizaam middendeel op waar de film alle kanten opvliegt. Het herpakt zich als Moose zich ermee mag bemoeien, al is de jeu er tegen die tijd toch wat af. Blomkamp is en blijft een sci-fi attractie, maar het cement mag wel weer wat steviger.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

aangename verrassing die toch een beetje matig werd onthaald (al is een 7 op imdb nog zo slecht niet) en ook financieel niet echt scoorde. Vond Elysium wel beter, die film was completer maar was ook meer een échte blockbuster. Chappie is eerder een soort familiefilm maar dan ook weer niet, want daarvoor zijn sommige zaken en zeker de finale iets te hard. Chappie als personage vond ik zeker geslaagd. De makers hebben ervoor gezorgd dat je snel sympathie opwekt voor het wezen en vooral de relatie met zijn 'mama' is zeer mooi en zorgvuldig uitgewerkt. Ook de relatie met de 'papa' is wel degelijk uitgewerkt, zeker als je het personage van de papa kent. De relatie met zijn maker was dan weer rommelig en vooral in de finale vertaald dat zich naar iets teveel fouten. Chappie offert wel veel op voor een maker die buiten het begin amper aanwezig is en ook nogal wat fouten maakt maar anderzijds typeert het wel het personage chappie dus. Jackman is niet de beste badguy en is nogal cliché geschreven. Ook vind ik hem nog nooit echt uitblinken als badguy en dat is hier niet anders. De film zit inderdaad nogal vol maar ik vond dat de nadruk genoeg lag op chappie zelf en daardoor vond ik de 'actie-verhaallijnen' meer een extra'tje voor wat commerciëler te zijn. De finale bied dan ook wel wat leuke actie met toch genoeg plaats voor de opgezette relaties die zijn gezet. Visueel was het niet de meest gelikte film van Blomkamp maar denk dat hij dat ook wel wou voor de sets die zijn gebruikt, het paste er perfect bij. Zimmer heb ik wel al beter geweten.

Chappie is geen grote vol met actie geladen blockbuster. Alles is net dat tikkeltje kleinschaliger en vooral de evolutie van chappie en de relaties van hem tegenover de mens zijn een wapen van deze film. Soms een beetje rommelig maar er is genoeg te bieden voor een kleine 2 uur vermaak...

3,75/5

avatar van Tarkus

Tarkus

De titel van deze film 'Chappie' doet vermoeden dat dit een familiefilm zou zijn, maar dat is hij helemaal niet, ik zou hem zeker niet aanraden aan de allerkleinsten onder ons.

Want dit is zonder meer een keiharde actiefilm, met robots als agenten, en Chappie is dus een van hen...

Af en toe is de film ook wel leuk, maar heb toch meer genoten van de vele actiescènes dan de humor.

Er zijn ook rollen weg gelegd voor Hugh Jackman en een kleinere rol voor Sigourney Weaver, maar de meeste aandacht gaat dus wel naar de robot Chappie.

Kortom: goed verhaaltje, veel actie en ook wel geweld, dus niet geschikt voor de kleinsten, maar zeker geen slechte film !!!

avatar van joyceny

joyceny

Het is maar net wat je verwacht van deze film. Het stelde mij zeer teleur, mede door het kinderachtige gedrag van de robot. Verder is het verhaal heel slecht. al met al een dikke onvoldoende

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Precies. Ik stoorde mij eveneens aan het kinderachtige gedrag van de robot. Terwijl de film

verder bloedserieus is. Werd van het begin af niet meegenomen door de film. Vrij debiele

film eigenlijk, die kant noch wal raakt.

avatar van kleez

kleez

Waarom is deze film niet populairder? Wat een enorme toffe film! Grafisch 5 volle sterren, beter kan niet!

Natuurlijk lijkt de film erg op District 9, maar dat vond ik niet erg. Van mij mogen er meer van dit soort films komen!

Persoonlijk snap ik niet zo goed dat deze film zo ondergewaardeerd word, maar dat is mijn mening!

avatar van B-Joker

B-Joker

Chappie!! een uitstekende naam voor een eigenlijk domme,grappige robot. door zich aan te sluiten op het web wordt hij wel net zo geniaal als Einstein. Ik heb me zeer vermaakt en spijt dat ik deze sub-topper niet in de Bioscoop heb gekeken. ik had wel nog meer willen weten van het uploaden van mens naar robot, iets wat onmogelijk lijkt. zeker als je een kopie op een usb-stick zet. betekent dit dan dat je zoveel kopieën kan maken als je wilt? wat gebeurt er dan als je het 2 maal download? maar goed het blijft sci-fi en hopelijk komt het nooit zover. 4*

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Apparte, toch wel vermakelijke film. Effecten zien er goed uit en chappie ook. Soms een paar grappige scenes. Heb me zeker nergens verveelt en op vele momenten genoten. film zou van mij een dikke 8 gekregen hebben maar het einde waar chappie zijn maker en zogezegde moeder ook in een robot transformeert dat vond ik er beetje over dit bederfde toch lichtjes de pret voor mij. Krijgt hier door toch een beetje een mindere score. Daar door krijgt hij in plaats van 8 een dikke 7.

avatar van numb nuts

numb nuts

genoten van deze film.net geen 4 vanwege denk toch door de 2 mensen die chappie opnemen,

mis toch de muscle hoewel zij echt toppie gekleed gaat hij was te dun om een beetje power te overbrengen,toch doet hij het goed wat is gek wel hij is en een top meissie

avatar van scorsese

Goeie film waarin een afgeschreven politierobot een tweede kans krijgt, maar dan met een bewustzijn. Op zich niet nieuw, maar er wordt hier en daar wel een originele draai aan gegeven. Niet in de laatste plaats door de hele setting. Het verhaal zelf is soms wat onevenwichtig, maar dit wordt wel goed gemaakt door een overtuigende robot (goeie special effects ook). Genoeg vermakelijke momenten voor 3.5 sterren.

avatar van Leno

Leno

Vervelende film waar de plank flink wordt misgeslagen. Chappie had interessant uit kunnen pakken, maar doordat de nadruk op hoe zielig Chappie wel niet is wordt gelegd (het leek wel een film over een verwaarloosde hond) is de film vooral irritant. De hoofdrolspelers zijn geen acteurs, wat ook duidelijk te merken is. Ga dan of lekker over de top of werkt dat A.I. wat beter uit, dit is vlees noch vis.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Best leuk, en vooral die kinderachtige Chappie vond ik ergens wel ontroerend en ik ging er ook wel in mee. Jammer wel van Die Antwoord, die zijn vooral irritant. Net als dat het wel heel makkelijk is steeds in te breken en robots mee te nemen in die fabriek. Is daar echt geen beveiliging? Punten waarop ik me best liep op te vreten van irritatie. Verder is ook wel te zien dat Blomkamp de politiek en maatschappijkritiek erin brengt, maar juist dat vond ik allemaal wat minder overtuigend, vooral omdat het een beetje tegen de achtergrond werd gedrukt en hij zich focust op Chappie, zijn opvoeders en enkele fijne actiescènes. Maar op die punten scoort de film wel. Het is ergens een hele warme film over familie en de actie is gewoon overtuigend en mooi verdeeld door de film. Het ziet er verder ook allemaal prima uit met Johannesburg als dankbare locatie en enkele leuke futuristisch maar realistische sets. 3,5*.

avatar van missl

missl

Chappie, een robot die je nog vanalles moet leren want het is net een klein kind. Die Antwoord weet er wel raad mee, terwijl zij (ondersteund door hun eigen muziek) Chappie opvoeden is Wolverine bezig om hem te vinden. Wat vond ik ervan? Interessant concept maar slaat ergens in het midden de plank mis, wanneer ook Chappie slimmer is dan iedereen (seen that before) en wanneer er dan ook nog een soort moraal doorheen gedrukt wordt is voor mij de lol er af.

avatar van arno74

arno74

In deze film had ik best veel zin maar gezien de wat kille ontvangst heb ik maar op het huren van de DVD gewacht. Het uitgangspunt van de film (politierobots en artificial intelligence) is zeker niet nieuw, maar wel interessant. Jammer genoeg doet de film daar verder niet veel mee. Het gaat toch vooral over een stel stoere bad guys met hun pistooltjes, waardoor de film neerkomt op veel actie, veel geweld en veel plotgaten. Erg clichématig.

Sommige scènes waren zelfs voor een scifi-film een te ver van mijn bed-show, zoals het in bed voorlezen aan Chappie, of hoe de ontvoerde 'maker' de dag erop doodleuk teruggaat naar de ontvoerders om met ze samen te werken. Acteerwerk is niet best, nog steeds blijkt het in een band spelen of in een film spelen toch iets heel anders te zijn. Visueel was het verder wel aardig. 2 magere sterretjes van mijn kant.

Best lollig.

Heb eigenlijk een gruwelijke hekel aan Die Antwoord maar hier pastten ze wel goed.

Bizarre kruising tussen Robocop en Shirt Circuit. Of zo.

avatar van firepotatoe

firepotatoe

Ik heb me kostelijk vermaakt met deze film. Erg origineel.
Al zaten er wel een paar denkfouten qua verhaal in de film. Daardoor halve punt eraf.
Zoals toen Deon met zijn busje werd ontvoerd. Later lieten ze hem weer gaan. Hij had makkelijk de politie kunnen bellen hij wist hun adres ( anoniem telefoontje ) zodat ze opgepakt konden worden.

Maar film is vanwege de originaliteit zeker 3,5 ster waard.

avatar van hijman1946

hijman1946

bericten gelezen,ben nieuwsgierig ga m kijken

avatar van Confusie

Confusie

Vond het een aangrijpende film.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Don't laugh, I'm being cool!" ... " !!!

Geweldig van genoten !!! Emoji!!! 'Chappie' is een fantastische

blockbuster van regisseur Neil Blomkamp die in mijn ogen als subliem

zijn strepen had verdient met o.a 'District 9' en 'Elysium' !

De actie Special effects zijn uitstekend en visueel een genot om naar te kijken.

Hugh Hackman als de slechterik van dienst was genieten geblazen en zeer goed gedaan.

Deze 'Chappie' is vooral op entertainment gebouwd met enkele invloeden van pakweg 'Robocop', maar op een heerlijke 'bijna luchtige' manier gebracht.

Andere namen in de cast zoals Sharlto Copley en Dev Patel doen het uitstekend !

Het verhaal bevat genoeg 'kapstokken' om heerlijke actie op het scherm te 'toveren'.

De accenten 'komische toon' en 'meeleven' zijn ook enkele woordjes waarop ik mezelf

betrapten tijden het kijken van deze 'typische' Blomkamp film.

Een robot met zeer 'neige' menselijke kantjes ... het is eens wat anders hé !

avatar van SimonV

SimonV

Robocop op z'n Zuidafrikaans. Verhaal dat redelijk voorspelbaar is. Opvallende wending tegen het einde: in heens een paar gruwelijke beelden die eigenlijk niet in de rest van de film passen. Special effects zijn prima. Ontwikkeling van de robot is verre van realistisch - hoe je ook tegen kunstmatige intelligentie aankijkt. Einde is anders dan je in eerste instantie verwacht.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Denk ik even ... ach wat leuk een cameo-rolletje voor Die Antwoord .... blijken het de hoofdrolspelers!!! En ze doen het prima!!! Eigenlijk is de echte hoofdrol natuurlijk ook voor Chappie!!

Een soort van Robocop, maar dan van kleins af aan, ik kon er mee lachen en jawel echt waar halverwege gingen de traanbuisjes zelfs nog aan.

Geweldig vermaak, wel wat lichter van toon dan Verhoeven's Robocop, maar dikke pret gegarandeerd.

avatar van peterjohn

peterjohn

erg leuk, goeie kitsch.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Wisselvallig. Het leek me te vaak op een promotiestunt voor dit rappersduo, dat overigens niks van acteren kent. Jeezes, wat viel dat Barbie Girl achtige mens tegen. Het is een film die ergens tussen de aaibaarheid van Short Circuit en het SF geweld van Robocop in zit. Als ik dan nog moet kiezen, dan vind ik het Robocop achtige geweld meer geslaagd dan de ronduit irritante pogingen om grappig over te komen. De film wordt vooral in het laatste half uur van de ondergang gered met indrukwekkende actie en een leuk bedachte afloop dat voorkomt dat ik de film een onvoldoende geef. Vooral de personages vielen me tegen in deze film en deden me bitter weinig. Hugh Jackman vond ik als de vileine rotzak van dienst het best bezig en Sigourney Weaver was zonder meer een verrassing.

avatar van stevebravo

stevebravo

wat een irritante film.. ik sluit me bij iedereen aan die dit onderbouwt

avatar van Tuk20

Tuk20

Geniale film!!

avatar van Zwolle84

Zwolle84

En ook Chappie heeft de thuistoets glansrijk doorstaan; spat van het scherm op blu-ray! Schitterend hoe dat District 9-stijltje is doorvertaald naar een lollig, simpel verhaaltje dat stiekem zoveel meer is. Juist dat kneuterige - inclusief het briljant gecaste duo van Die Antwoord - maakt het hele AI-gebeuren des te enger. Blomkamp neemt goed de tijd om het geheel stapje voor stapje op te bouwen tot het verbluffende slotstuk - wederom à la District 9.

Het is inmiddels flink dringen geblazen in de top van m'n jaarlijst. Chappie was op herinnering iets weggezakt, maar staat nu weer tweede (achter I Believe In Unicorns).