• 9.218.597 stemmen

The Who: The Making of Tommy (2013)

Muziek / Documentaire | 60 minuten

Genre: Muziek / Documentaire

Alternatieve titel: Sensation: The Story of Tommy

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Martin R. Smith

Met onder meer: Pete Townshend en Roger Daltrey

• Amazon Prime Bekijk via Amazon Prime

Plot The Who: The Making of Tommy

In deze documentaire vertelt The Who, met name componist en schrijver Pete Townshend en zanger Roger Daltrey, voor de eerste keer hoe het rockopera album 'Tommy' tot stand is gekomen en op wat voor een manier het zeer succesvolle album, waarvan meer dan 20 miljoen exemplaren zijn verkocht, hun leven heeft veranderd.

avatar van Theunissen

Aardige documentaire over de tot totstandkoming van het populaire rockopera album 'Tommy' welke de band "The Who" naar grote hoogte tilt. Na het uitbrengen van dat album waren ze gelijk één van de grootste rockbands eind jaren 60 en begin jaren 70. De nummers op dat album zijn best aardig en natuurlijk schiet daar het legendarische nummer "Pinball Wizard" (staat ook altijd in de Top 2000) bovenuit. In deze documentaire komen vooral Pete Townshend en Roger Daltrey aan het woord maar soms ook de inmiddels overleden bassist John Entwistle.

Deze documentaire heb ik gezien op Film1, want anders had ik hem waarschijnlijk nooit gezien. Ik ben zelf geen groot fan van The Who (was ook voor mijn tijd), maar ondanks dat was deze documentaire goed te kijken en ook wel enigszins interessant.

avatar van JdeBoer

JdeBoer

op 26-6-2014, 23:25 komt deze film op Nederland 2, NIET op Nederland 3 !

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtige documentaire over The Who's Tommy.

De docu dateert uit 2013, maar de eigenlijke rockopera is van einde jaren '60, maar spreekt nog altijd elke rockfan aan.

Ik heb destijds de plaat gehad, de film gezien en ben er nog steeds wild van !!

Top rockmuziek was het, is het en blijft het !!

avatar van Basto

Basto

Vond dit een erg sterke documentaire. Er wordt niet vol trots teruggekeken, maar o wordt juist diep ingegaan op het creative proces en de soms pijnlijke invloeden. Openhartig en oprecht.