Genre: Drama / Oorlog
Met onder meer: Kirsten Dunst, Brittany Murphy en Mimi Rogers
Gesproken taal: Engels en Russisch
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Devil's Arithmetic
"She saw the truth with her own eyes."
Het Joodse meisje Hannah Stern moet elk jaar mee naar haar tante voor een bijeenkomst ter nagedachtenis van de Tweede Wereldoorlog. Hannah heeft hier eigenlijk geen zin meer in en vindt dat er wel genoeg over de oorlog is gesproken. Dan gebeurt er iets wonderbaarlijks: Hannah komt in een soort tijdlus en belandt in een concentratiekamp tijdens de oorlog rond 1941.
Zichzelf (Introduces Film) (onvermeld)
Hannah Stern
Rivkah
Leonore Stern
Isaac
Vossel
Rabbi
Aunt Eva

Hemdale
Ik vond dit geen boeiende film wel goed acteerwerk van Kirsten Dunst maar voor de rest vond ik er weinig aan.

Ik vond dit een zeer goed drama met een goede cast.

sjob
goede film met als orgineel gegeven dat iemand die in deze tijd leeft in een flashback wordt geconfronteerd met het leven in een concentratiekamp. niks mis mee.

Wat kijkt Murphy eng! :O
Nee hoor eerder bang ....concentratiekamp is ook niet niks....

SilverGun
Aaneenschakeling van vreselijk sentimentele scènes, voortgedreven door immens slappe dialogen met als centrale boodschap dat de tweede wereldoorlog geen pretje was. Het grootste dieptepunt is de scène waarin een groepje Joden aandachtig naar een irritant theatraal spelende Dunst luistert over hoe ze na de oorlog een bestaan gaan opbouwen in Amerika en zich vol gaan eten met pizza's en hamburgers. Naast het spel van Dunst is het acteerwerk over de gehele linie eveneens beneden alle peil.
1 ster

Ron74
Wordt jij dan vrolijk als je in een concentratiekamp zit?

Pierre1
1 ster
Grotendeels mee eens, met name het begin en het einde rammelende aan alle kanten. Daarbij kloppen een aantal details niet.
1 van de mindere WOII films, 2*

BlueJudaskiss (moderator films)
Prachtige film die voor de verandering de gruwelen er niet zo dik bovenop legt. En een leuk verhaal 3,5*

Fran
- 1953 berichten
Ik vond de film op zich wel goed, maar ik vond het soms overkomen als een kinderfilm. De scene waarin Dunst loopt te vertellen over Amerika en over pizza's heeft mij ook geirriteerd. Wat voor nut had het nou om die mensen dat te gaan vertellen. Ze even een beetje lekker maken ...
De gedeeltes waarin Dunst de deur open moest doen volgens joodse traditie vond ik wel een mooi stukje in de film. Heel symbolisch. Voor de rest kwam de film soms een beetje flauwtjes op me over.
Aan de andere kant is het wel een verademing om eens een film over de WO2 te hebben die niet volgestampt is met gruwelen. De gruwelen waren wel de werkelijkheid maar dat aspect hebben we al heel vaak gezien.

RRT
Wel mooie film, met duidelijke boodschap: Laten we dit nooit vergeten". Had naar mijn mening toch iets meer uitgehaald kunnen worden, maar was toch zeker de moeite waard.

Picker
boeiende film, misschien hier en daar wat schoonheidsfoutjes maar toch ruim voldoende!

Deze film een tijdje geleden eens gezien op Hallmark en ik moet zeggen dat het best een aardig en boeiend drama was. Overigens ook best een sterke cast met Kirsten Dunst, Brittany Murphy en Mimi Rogers.

Lola20
Een ontzettend saaie en vooral langdradige film.
Na 20 minuten had ik er al genoeg van.
Alles word veel te breed en te diep uitgemeten.
Goed acteerwerk, dat wel.
Maar het verhaal had echt vele malen beter gekund.

TragieStar.*
Al zeker meer dan een jaar bekeken en kom er nu pas achter dat Britanny Murphy hier ook in speelt, haha
Maar het is een zeer aangrijpende film, en goed acteerwerk van beide dames, alleen vloog de film zo voorbij en dat was eigenlijk een van de grootste nadelen.

Diederik58
Slecht en irritant geacteerd, veel te braaf en sentimenteel broddelwerk.
In 1999 was dit misschien nog te pruimen geweest, maar nu niet meer. De holocaust mag weliswaar nooit vergeten worden maar dat doe je niet met dit soort pretentieus drama.
Gelukkig zijn er ook zo veel betere films van dit genre gemaakt.

VivianK
Ik vond het een mooie film.
Op wat onnodige stukjes na heeft het verhaal me wel aangegrepen.
Goed geacteerd.

SpikeR
De film had wat mij betreft iets beter mogen worden uitgewerkt, de lengte van de film leende zich er niet echt voor. jammer want het had op zich een goed verhaal

DjFrankie
De film die zich afspeelde in WOII was goed weergegeven, weer eens de waanzin van destijds weergegeven, alleen al het onzinnige werk.
De link naar het Amerikaanse vond ik weer wat minder evenals de engels sprekende duitsers.
Maar zulke films moeten gemaakt blijven dat ook de jeugd aan deze waanzin kan zien.

knusse stoel
Oei, het zal je maar overkomen.
Vanuit de luxe in een seconde naar de concentratiekampen. Ik heb mij proberen in te beelden wat iemand daar heeft mee gemaakt toen ik in 1985 in Oświęcim (Auschwitz) was, maar iemand (een overlevende) zei tegen mij dat ik dat met minstens 100 moest vermenigvuldigen. Cellen die ik zag waren een halve vierkante meter, ongeveer 1 meter bij 50 cm. Dus staand overleven!
En dat gevoel overviel mij in deze film weer, ik heb nog één opmerking (buiten dat hij erg goed is) Laat dit a.u.b. nooit meer gebeuren, nergens!!!

steefke
mooie film maar begint op sommige vlakken wel te vervelen.
wel goed weergegeven hoe het er aan toe ging

clubsport
het gegven is aardig bedacht maar de uitvoering schiet helaas tekort , het ziet er zo amateuristisch uit dat het wel lijkt alsof het budget onder de 100 euro lag .
jammer, dunst speelt aardig maar door de amateuristische uitstraling (decors costuums etc ) komt deze film niet geloofwaardig over

Fransman
Nee, deze film is niet mijn ding. Zal voor velen best indrukwekkend zijn, maar voor mij is het te sentimenteel, deze tearjerker over de Holocaust. Te Amerikaans ook, boordevol Joodse religie. En dan ook nog opnamen in het concentratiekamp, met kampbewakers die Engels spreken. Maar het vreemdste is natuurlijk die 'terug-in-de-tijd-sprong', die je als kijker maar mee moet willen maken. Nou, ik niet dus.

Donkerwoud
Senfimentele Hollycaust-kitsch. Eigenlijk alleen leuk om Kirsten Dunst en Brittany Murphy aan het begin van hun acteerloopbaan te zien (over-) acteren.

Phantasm
Redelijk, ik vind hierbij dat de Duitser ook Duits moeten praten en niet Amerikaans, klinkt veel te onlogisch.

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

Netflix-film 'The Two Popes' over overleden Paus Franciscus is nu relevanter dan ooit: 'Meesterwerk'

Historische documentaireserie 'Voices of Liberation' is nog maar kort te zien op Netflix
Social media
- Registreer |