• 9.218.593 stemmen

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titels: Permanent Residence / 永久居留

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Scud

Met onder meer: Sean Li, Osman Hung en Jackie Chow

Gesproken taal: Kantonees, Mandarijn, Engels en Japans

Plot Yong Jiu Ju Liu

"Nobody will be alone."

De jonge en succesvolle IT-er Ivan verlaat zijn geliefde oma en het vaste land en gaat samen met zijn afstandelijke ouders naar Hongkong. Daar maakt hij kennis met Windson en de twee ontwikkelen een diepe vriendschap. Ivan wordt verliefd op Windson, hoewel hij weet dat hij hetero is. Hij ontmoet ook Josh, een Palestijn die in Israël woont en Josh wordt een vriend voor het leven. Een groot deel van zijn leven blijft Ivan worstelen met zijn liefde voor Windson. Als zijn grootmoeder ook nog overlijdt, lijkt het hem allemaal te veel te worden. En dan besluit hij om zijn goedbetaalde baan op te zeggen en zijn verdere leven te besteden aan zijn grote passie: filmmaken. Hij gaat een film regisseren over honkbalspelers in Hongkong.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van gauke

gauke

Interessante, betrokken, geloofwaardig gesitueerde film met eerlijke, frisse emoties rondom thema's als leven en dood, seksualiteit en identiteit.

avatar van gerper

gerper

Knap gemaakte prent met een goede aanloop en verdere ontwikkeling van het verhaal. Goed , natuurlijk spel. Wat mij betreft zit de Zuid-Koreaanse en Chinese film flink in de lift. Een 4 van mij.

De Zuid-Koreaanse zit misschien in een lift, maar dan wel eentje die naar beneden gaat. Sinds een paar jaar heel wat aan populariteit moeten inboeten.

Met de Chinese films ligt het iets complexer. Er gebeurt momenteel érg veel in China, maar internationaal lijkt er geen interesse te zijn.

avatar van SimonV

SimonV

Bijzondere film. Verhaal wordt goed uitgewerkt en voor elk onderdeel wordt genoeg tijd genomen. Verhaal is niet voorspelbaar - sterker nog: het einde (of wat ik dacht dat het einde was) zie je niet aankomen. Goed geacteerd zonder ergens krampachtig over te komen.