Das Jüngste Gericht (2008)
Genre: Thriller
6,1 (326)
Gesproken taal: Duits
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Das Jüngste Gericht
Een gestoorde seriemoordenaar dompelt een complete stad in paniek. Als de politie op onderzoek uitgaat, kan niemand vermoeden wat voor mysterieus kwaad er achter zijn acties schuilgaat. Inspecteur Thomas, die worstelt met zijn eigen complexe familieverleden, krijgt te maken met een bizarre serie rituele moorden. Naarmate het aantal slachtoffers stijgt, wordt het Thomas, zijn collega Anton en misdaadpsycholoog Monika steeds duidelijker dat ze te maken hebben met een doodzieke geest met een sinistere missie.
Thomas Dorn
Schütte
Vater Pasquale
Conrad

PatSavage
Oostenrijks op zijn best ! 3 uur lang en geen minuut verveeld ! Knappe film.

Diederik58
De eerste associatie die ik maakte was met Silence of the Lambs met een behoorlijke suas goedsdienstwaanzin er overheen.
Maar SL is toch wat subtieler uitgewerkt. Niettemin een aardige thriller, goed geacteerd. Duurde mij te lang.

kleez
Je moet er van houden! Ik ben zelf niet echt een detective-fan. Dit is duidelijk een detective film!! Het is verder geen slechte film, goede thriller, goed verhaal.
Als ik van detective films had gehouden had ik 4/5 sterren gegeven, maar ik heb me echt behoorlijk zitten vervelen tijdens de film. Daarom 3 sterren van mij.

MarcieMarc
ik ga het vanav kijken...beoordeling komt later....

FOX
Echt wel een hele goede film, een behoorlijke zit dat wel, maar zoals eerder gezegd, je verveeld je geen moment
Als we dachten wie het was, zaten we er toch ff naast
4 sterren zijn echt wel verdiend

Raffael77
Oostenrijks op zijn best ! 3 uur lang en geen minuut verveeld ! Knappe film.
Helemaal mee eens.
Verrassend goed en niet alleen het verhaal maar ook goed acteer werk.
Filmwerk is ietsje minder maar niet storend.

Klein Negertje
Zeer goede film met sterke acteerprestaties, je wordt idd steeds op een dwaalspoor gezet...
die 3 uur waren zo voorbij....

Nasty
Goede thriller /detective film die me de gehele speel duur heeft kunnen vast houden en boeien .
De gehele film had iets van een goede duitse krimi waar in een op Sunny Crocket look alike de hoofdrol speelt (en dito gekleed ).
Het verhaal deed me door het de 10 geboden item wat aan s7ven denken
Goed verhaal ,verassend goed acteer werk, en jammer genoeg wat minder camera werk maken deze film toch zeer de moeite waard om te kijken .

Beetje aan de lange kant maar verder een redelijke crimi.

Toontje35
Prima thriller. Inderdaad had een tikje korter gekund. Echter heb me geen moment verveeld

miesmol
Goede film.Mooi sfeertje. Ik had jammer genoeg wel al vrij snel door hoe de vork in de steel zat,maar toch genoten.

puhpuh
'k Kon me niet losmaken van het hoge Se7en-gehalte. 'k Vond het goed maar niet meer.

qwatje
Toffe film, vooral omdat ik het niet verwacht had.
Goed geacteerd en opgebouwd verhaal. Prima script.
Op de een of andere manier kon ik na afloop me wel vinden in het commentaar van mijn medekijkers dat het een beetje in de stijl van de Davinci Code is gemaakt. Voor mensen die van Politieverhalen/ Detectives houden een absolute aanrader.

mvdb1982
Prima thriller... en inderdaad, het gevoel "Davinci Code" kreeg ik ook.

Baasje
Leuke 13 in een dozijn film ,wordt nooit echt spannend en duurt vrij lang.

wendyvortex
3 uur!! Vermoedelijk ooit als mini-serie voor de Oostenrijkse TV gemaakt.
Schimanski-like-cop in de hoofdrol, snel tempo en mooi gefilmd.
Kwaliteit is er absoluut. Zeker in het eerste uur waar we een Oostenrijk te zien krijgen waar die André Rieu ons niets van laat zien... Moslims en red-light-districts.
Maar waarom hebben de schrijvers er in hemelsnaam een killer in gestopt die de 10 geboden afwerkt met z'n moorden????
Dit thema is al eerder gebruikt in een toch wel behoorlijk bekende Hollywood-film!

benni
Zeer sterke film, moeite waard. Lage waardering op IMDB, vanwege het Duits..??
Je moet soms wel even een oogje toeknijpen, bv dat een oudere man van 70 gigantische sprongen maakt, en meer van dat soort dingen . Maar toch kan het de pret niet drukken.
Een keer anders wat.

DjFrankie
Prima thiller dit, maar zit een joekel van een fout in, aan het begin van het derde uur, nadat ze voor de eerste keer bij het klooster zijn geweest, heeft Monika eerst half hoge schoenen aan, dan stapt ze uit de auto met lage schoenen, en even later bij de hotelkamer heeft ze weer die half hoge aan, detail maar erg slordig.
Verder heb me me geen minuut verveeld gedurende 3 uur.
Aanrader voor de liefhebbers.

anneerik
Waardeloos. Wij zijn liefhebbers van Europese films, met name dit genre. Maar deze film hebben we na drie kwartier uitgezet. Een lange reeks van korte shots zonder inhoud. Goedkope personages. Onnodig veel actiemuziek tijdens nietszeggende scenes. Goedkoop en een zeer slap aftreksel van Seven.

Nachzehrer
Ik heb deze film voor 2 euro uit het budgetrekken van mediamarkt gehaald en ik moet zeggen dat ik er erg aangenaam door verras bent.
De film begint met een van het plot losstaande actiescene (van een politieraid op een smokkelaar van vluchtelingen) waardoor je aanvankelijk het gevoel hebt dat je naar een soort van Oostenrijkse zonestad te kijken. Het eerste uur van deze lange film blijft deze indruk ook hangen. Zoals iemand hier al aanhaalde lijkt het hoofdpersonage Thomas Dorn naar Sonny Crockett geïnspireerd te zijn: hard boiled cop in een gekreukt pak met T-shirt (gezien het Oostenrijks klimaat droeg hij gelukkig wel sokken...) en ook de thematiek met veel drugs en vreemdelingen (Turken met name) duwen de film aanvankelijk die richting uit. Mooie Amerikaans geïnspireerde Oostenrijkse politie-actie die mij zeker wist te boeien.
Halverwege verandert de toon van de film echter (ik ga geen details verklappen!) en wordt het plots mysterieuzer, donkerder en daardoor ook intrigerender.
De vergelijking met zowel Seven als The Davinci Code is hier al een aantal keer gemaakt, maar ik moest op gegeven moment ook aan The X-Files denken: er wordt door Dorn, bijgestaan door vrouwelijke collega Monica Faber behoorlijk wat met zaklampen en getrokken pistolen in het donker naar 'een monster' gezocht' en er blijkt effectief een heel complot te bestaan. Tussen de politie van Wenen en de Katholieke kerk nog wel...
De film is (te?) lang en de eerste helft staat nogal in contrast met het verdere verloop van de film, maar daardoor is het geheel natuurlijk ook erg 'compleet' en leer je de personages goed kennen. Er zijn slechts een paar slordigheden en hiaten. Kleine slordigheden, zoals Monica Faber die nogal regelmatig van pumps naar laarzen en weer terug wisselt in meerdere scenes; ook enkele hemden meen ik eens plots van kleur te hebben zien veranderen en volgens mij wisselen de gebruikte pistolen nogal eens van model (het ene moment pistolen met hamers, dan weer sticker fire) al zal het de doorsnee kijker niet of nauwelijks opvallen.
Wat wel erg ongeloofwaardig was, was dat de slechterik op gegeven moment niet enkel een meers diepe sprong overleefde, maar zelfs vlot wegliep.
Dit was gelijk ook de enige echte fout in de film.
Verder kan ik de film aanraden aan al wie houdt van Thrillers, zowel van de politiesoort, als meer mysterieuze, horrorachtige prenten. Vandaar mijn hoge score van 4 sterren en 1/2de, omdat de film doodgewoon erg leuk was!

K. V.
Deze film eens geprobeerd en vond het wel een goeie film. Duurt wel erg lang, maar weet wel te boeien. De cast deed het goed (eigenlijk verrassend om Christoph Waltz in het Duits te horen ) en de film zag er ook goed uit.
Heb deze voor een prikje kunnen kopen, maar heb het me niet beklaagd.

Capablanca
Begint veelbelovend, maar ontspoort op het laatst enigszins in onlogica in verhaal en karakters. En hij duurt wat te lang. Gelukkig waren er slechts 10 geboden en niet meer...
Social media
- Registreer |