• 9.218.597 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Rachel Ward

Met onder meer: Rachel Griffiths, Bryan Brown en Ben Mendelsohn

Plot Beautiful Kate

"The past is always present."

Na een afwezigheid van 20 jaar, keert Ned Kendall tegen zijn zin terug naar zijn geboorteplek, omdat zijn vader, waar hij nooit goed mee overweg kon, op sterven ligt. Ned heeft zijn 21-jarige mooie vriendin Toni meegenomen als afleiding en om zijn vader nog een beetje te pesten. Maar helaas, wat Ned probeerde te voorkomen gebeurt toch, vele herinneringen uit zijn pijnlijke jonge jaren komen naar boven.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Heb onlangs de trailer hier van gezien, ziet er toch wel uit als een mooie arthouse - feel good film

avatar van 1896

Ik vond het een zeer mooie film. Bleef me tot het eind toe boeie.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Indringende film qua verhaal, locatie en spel. Een feel good film was het voor mij niet.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

bijzondere film, die moeilijk op gang komt, maar toch bleef ik kijken.

avatar van djeebee

djeebee

te langdradig

avatar van mbakker75

mbakker75

Ik vond de film een tikkeltje langdradig, en bij tijden ongeloofwaardig. Een beetje saai ook eigenlijk. Omdat het zo'n psychologisch drama is blijft de film wel een tijdje bij je. Het acteerwerk is ook mooi. Maar al met al vind ik deze film geen aanrader.

avatar van BBarbie

BBarbie

Geschakeerde familietragedie. Als je bij uitdagende thema’s als incest en zelfmoord krampachtig binnen de lijntjes probeert te kleuren, dan gaat dat wringen. Daar heeft deze film last van en ook van het geschmier van Bryan Brown (niet voor de eerste keer).

avatar van Fransman

Fransman

Lekker broeierig plattelandsdrama zoals ze dat alleen in 'down under' of in Amerika kunnen maken. Heb er van genoten en houdt je aandacht tot het laatst toe vast. Wat er destijds gebeurd is wordt maar terloops prijsgegeven. Toch is dit niet oppervlakkig. Het gaat over niet verwerkte trauma's en de dingen die fout lopen in het leven. Dat is dus wel even wat. Die Sophie Lowe is wel een plaatje. Vond niet dat Ben Mendelsohn zo slecht acteerde. Wel ingehouden. En dat het zo krampachtig tussen de lijntjes bleef, viel m.i. ook wel mee. Dikke voldoende.