• 9.503.056 stemmen

Ace Ventura: Pet Detective (1994)

Komedie | 86 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Tom Shadyac

Met onder meer: Jim Carrey, Courteney Cox en Sean Young

Releasedatum: 2 juni 1994

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Ace Ventura: Pet Detective

"He's the best there is! (Actually, he's the only one there is.)"

Ace Ventura (Carrey) is een dierendetective die wordt ingehuurd door Melissa Robinson (Cox) om de mascotte van een footballteam (een dolfijn) terug te vinden. Ondanks zijn onorthodoxe methodes komt Ace op het spoor van de dader, maar deze is niet wie hij lijkt te zijn.

Ace Ventura

Ron Camp

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Amusant.

Zeer zeer lang geleden dat ik deze film nog zag. Ik heb mijn score ietwat verlaagd, maar de herziening is me niet tegengevallen. Jim Carrey doet het goed in z'n onemanshow. Heel flauw en dwaas, een ganse film lang, maar er zitten genoeg scènes in die geslaagd zijn. Nog geen anderhalf uur lang, dat helpt de grappendichtheid ook een handje.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Gekkebekkentrekkerij van Jim Carrey. Dat kan hij goed maar die is vaak mijn humor niet. Sowieso zijn hele personage en gedrag. Alleen al dat kapsel dat nogal opvallend kinderlijk is. Ik wil ergens op een basispunt een film nog serieus kunnen nemen (zelf Airplane! is dat) maar bij deze film lukt dat niet. 86 minuutjes slechts maar voor mijn gevoel duurde de film veel langer. Een enkele grap werkt nog wel maar wordt soms ook te ver doorgevoerd. Als Carrey vanuit zijn kont gaat praten, dat is één moment best heel grappig. Maar in die sketch blijft hij ermee doorgaan en irriteert uiteindelijk vooral. 1,5*.

avatar van teigertje

teigertje

Blijft een knotsgekke film.

Uit het oudere film werk van de wereld beroemde komiek Jim Carrey.

Als de maffe dieren detective.

Blijft een hilarische en hele leuke film.

avatar van nick1965

nick1965

Ooit gezien, voor het eerst, in gezelschap van een tiental vrienden en mijn vriendin. Tijdens een filmmarathon onafgebroken tranen gelachen samen met één van de tien vrienden. De rest keek verbijsterd toe in ultieme verwarring en onbegrip.

"Ace Ventura: Pet Detective" was mijn kennismaking met Jim Carrey: onmiddellijk fan!

"Ace Ventura: When Nature Calls" minstens zo geestig.

Beide films talloze malen bekeken en ik kan nog steeds hard lachen om het heerlijke infantiele gedrag.