• 9.218.597 stemmen

Geregisseerd door: Winfried Oelsner

Met onder meer: Kristian Kiehling, Anja Knauer en Dan van Husen

Gesproken taal: Duits

Plot Tsunami

Diep onder de oude bodemlagen van de Noordzee treffen wetenschappers een grote hoeveelheid bevroren methaanhydraat aan. Het energieconcern Intergas heeft een revolutionair plan om dit zogenaamde 'brandende ijs' tot de belangrijkste fossiele brandstof voor de komende duizend jaar te maken. Bij een illegale en ultrageheime proefboring ontstaat echter een enorme vloedgolf, die het Duitse Waddeneiland Sylt bijna vernietigt. Het fenomeen stelt wetenschappers voor een raadsel, niemand weet immers dat Intergas een illegale boring heeft verricht. Ondertussen dreigt een allesverwoestende tsunami te ontstaan, die de hele Duitse kust bedreigt ...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van DJ41

DJ41

Uiteraard heb ik deze film nog niet gezien, maar alvast even een opmerking op het hele verhaal.

Jammer dat ze in het plaatje een afbeelding laten zien van een vloedgolf, terwijl een tsunami er in het echt helemaal niet zo uit ziet. (meer een plotselinge verhoging van de waterspiegel die maar rap blijft gaan ipv een echte "golf".)

Ten tweede is de Noordzee erg ondiep vergeleken met andere oceanen. Zo ondiep dat een grote Tsunami eigenlijk zeer onwaarschijnlijk is.

Maargoed, het is een film natuurlijk.

avatar van Purmerend

Purmerend

Ik denk dat ze er een vloedgolf op gezet hebben omdat dat spectaculairder oogt. Maar het heeft inderdaad niks met de werkelijkheid te maken.

avatar van mikel

mikel

die film lijkt me helemaal niks

maar zijn wel degelijk grote golven op de noordzee,werk al 15 jaar offshore, (booreiland)

1 keer per 10 jaar komt er een golf van 20 meter hoog

2 jaar geleden waren het er 2 in een jaar,gelukkig slapen we op 80 meter hoogte )

en aan wal merk je er niks van.

avatar van Pedor

Pedor

De film vanavond gezien.

De ondiepe Noordzee is er mede de oorzaak van dat de tsunami zo hoog kan worden als in deze film, althans dat is de uitleg in de film

Verder zie je op de afbeelding het moment dat de "tsunami", door toedoen van de hoofdrolspelers, wordt veranderd.Vandaar dus dat het een golf werd zoals afgebeeld.

Beetje overdreven uiteraard, maar het is "maar" film.

Geen topper.

avatar van stinissen

Had een halve ster hoger uit kunnen vallen maar een Duitse film die Engels is ingesproken ....... Nee jammer.

Herzie hem wel een keer op pro 7

avatar van mikel

mikel

hahaha wat een ongelofelijke slechte film !!!

duits gesproken engels vertaald

als het kon gaf ik een - 4

avatar van Ayano

Ayano

Ik hoop dat er een goede film komt over dit thema...want zo te zien is deze niet bepaald geweldig

avatar van Megan_74

Megan_74

Ik vond hem niet super slecht maar zeker niet super goed.

Het was een vermakelijke film, jammer dat het engels vertaald is en niet gewoon de duitse taal gesproken is.

Ik geef hem 2,5 *

avatar van kaketoe

kaketoe

Zeer jammer dat het niet duits is gebleven, dit was zeer irritant omdat het niet helemaal gelijk liep. Het verhaal kon beter maar er zat wel spanning in. ***

avatar van Ruud 15

Ruud 15

Neem een aantal mensen die gezakt zijn voor het toelatingsexamen van de toneelschool, laat ze Engels spreken in plaats van Duits en verwar een Tsunami met een vloedgolf.

Mijn hemel, wat een gestuntel in die film zeg. Dit wanproduct mag zich niet eens tot de B-films rekenen.

1 uit 5 omdat de vloedgolf wel aardig was, daarna heb ik hem afgezet en mag de DVD voortaan als onderzettertje door het leven.

avatar van ketel

ketel

Een klassieke slechte B-film. Af en toe wel mooie beelden van de vloedgolf. Dat is dan ook wel het enige positieve wat ik over deze film kan zeggen. Ik kom uit op 1,5 ster.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

niet al te spectaculair.

maar toch niet echt slecht.

redelijk vermaak voor een zondag middag.

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Matig geacteerd, matig script. Wel een aantal mooie plaatjes en een leuk gemaakt golf.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

De vloedgolven zijn wel mooi gemaakt en sommige stukjes van deze film zien er goed uit, maar het verhaal eromheen is langdradig en er gebeurd helemaal niets behalve de vloedgolf.

De mensen praten duits in de film, maar je hoort engels haha

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk om een keer gezien te hebben, ondanks de Engelse taal terwijl het een Duitse film is.