• 9.505.341 stemmen

Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Actie / Sciencefiction | 109 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jonathan Mostow

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl en Kristanna Loken

Releasedatum: 24 juli 2003

Plot Terminator 3: Rise of the Machines

"The Machines Will Rise."

Ruim tien jaar nadat John Connor erin geslaagd is om de gevreesde Judgment Day te voorkomen, leeft hij helemaal afgesloten van de maatschappij en probeert hij zo weinig mogelijk gebruik te maken van eender welke machine. Ondanks dat hij niet verwacht dat het ooit nog tot een oorlog zal komen, is John nog steeds erg ongerust. En terecht. Op een dag arriveren er namelijk opnieuw twee Terminator's: een T-101 die John moet beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-X, een beeldschone en technisch perfecte vrouwelijke robot. De T-101 vertelt hem dat de dag des oordeels niet voorkomen kan worden, en dat John de Apocalyps gewoon een paar jaar heeft uitgesteld. Het is aan John om in een race tegen de klok te voorkomen dat Skynet alsnog een eind maakt aan de mensheid en diens beschaving.

John Connor

Kate Brewster

Dr. Peter Silberman

Robert Brewster

Cop - Westside Street

Scott Petersen

avatar van stratmans

stratmans

Niet echt mijn ding, maar ik snap direkt dat er heel veel fans zijn, mooie actie, goed gefilmd, klank en soundtrack dik ok,

avatar van Neder0001

Neder0001

• 1913 stemmen

Een slecht en onnodig vervolg op twee klassiekers. Als je dan ook nog eens het verhaal van deel 2 gaat herschrijven, het beste deel van de hele reeks, dan ben je mij al kwijt. Qua verhaal veel gelijkenissen met de voorgaande delen, met name deel 2. Het wordt nergens echt een spektakel of memorabel. Gewoon een simpele cash grab.

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Ben sinds lange tijd weer eens een Terminator marathon aan het houden.

De twee eerste delen vindt ik echt één van de beste actie sf films die er zijn, zoniet de allerbeste.

Echter dat niveau gaat dit derde deel nooit halen, de actie is vermakelijk en bij vlagen zeer mooi vormgegeven maar de sfeer ontbreekt ter vergelijking met zijn voorgangers.

Wel vond ik het einde erg vet waarin Skynet de wereld overneemt van de mens

Deze film is niks mis mee maar zal altijd in de schaduw blijven staan van zijn eerste twee delen omdat dat simpelweg meesterwerken waren

avatar van Peter Pan

Peter Pan

Prima vervolg op de eerste 2 delen.

Het niveau van van zijn voorgangers aantikken is zo goed als niet te doen, maar voor een verhaal wat daarna komt, gewoon goed.

Schwarzenegger hoeft niet besproken te worden, dat is de Terminator, hoeveel prototypes er ook verschijnen.

Loken speelt het nieuwe prototype T-X erg goed, stoïcijns, emotieloos, cool en lijkt zo goed als onoverwinnelijk.

Het karakter van John Connor vond ik wat terughoudend en rustig, wel prettig, het blijft enigszins een "gewone" jongen, toch zag ik weinig terug van het brutale jochie uit T2.

Daines speelt de rol van Kate prima, maar vond ik van weinig toegevoegde waarde, er moest duidelijk nog een personage aan de zijde van John staan, nu dat Sarah er niet meer was en dat is dus spontaan een luitenant van Connor geworden waar we het bestaan niet van afwisten en na deze film ook nooit meer van zullen horen.

Ook deze film zit weer boordevol actie. In diverse scènes is het bij vlagen, weer een sfeer als in T2.

Er zijn ook weer wat nieuwe tijdlijnen gecreëerd die echt wel de moeite waard zijn, helaas zien we daar in het vervolg ook weinig meer van terug, waar wel het einde van de film perfect aansluiting geeft op de start van T4.

Prima Terminator film, veel actie, maar Loken was wel de enigste die er uit sprong qua acteerwerk. De rest was niet slecht, maar zeker niet goed genoeg om te blijven hangen.

Wat nieuwe verhaallijnen, maar blijkbaar niet de moeite waard om daar verder mee aan de slag te gaan, toch jammer.

7,5/8-