Blood Gnome (2004)
Geregisseerd door: John Lechago
Met onder meer: Vinnie Bilancio, Melissa Pursley en Scott Evangelista
3,2 (738)
Plot Blood Gnome
"Terror Right Under Your Feet..."
Blood Gnomes, schepsels uit een andere dimensie, zijn op zoek naar menselijk bloed om dat te vermengen met hun eigen bloed. Ze verschijnen plotseling, scheuren hun slachtoffer uiteen en voeren overblijfselen aan het Moederschepsel: een immens monster.
Daniel
Drug Dealer
Marjorie
Angry C.S.I. Tech
Tonypulp
Ik keek dit om te kijken of ik er van moest lachen of huilen, geen van beide helaas.
Ze weten absoluut niet waar ze mee bezig zijn, belabberde belichting, saai camerawerk, slechte montage en zo wil ik nog wel even doorgaan met bashen.
Acteerwerk was geen struikelblok, leuk juist, zo ook de gnome's, die er soms best aardig uitzagen (soort gremlin zonder flaporen) maar verder geen gore o.i.d waar ik iets positiefs over wil melden, wat gewoon enorm jammer is. Wat overblijft is een hoop rotzooi van een stel amateurs die met goede bedoelingen alleen niet zo ver komen, jammer voor hun maar ook voor de kijker.
Ben absoluut fan van goedkope horror maar dan moet er wel wat gedaan worden met de ideeën om vervolgens niet zo'n humorloos geheel voorgeschoteld te krijgen. Dat zich verder echt veel te serieus opstelt richting de kijker, alsof je dit sowieso al serieus zou kunnen nemen. Niet bepaald geslaagd te noemen dus.
Al met al genoeg potentie maar gewoonweg weinig talent. 1.5*
ASman
Met alle respect, maar dit was eigenlijk gewoon een schijf kanker dat ik in mijn dvd-speler stak.
Het enige positieve dat ik kan zeggen is dat de gnomes er inderdaad niet zo erg onaardig uitzagen, al kan dat misschien ook ietwat gezichtsbedrog zijn tegenover de rest van de film welke eruit zag alsof het door een bende dronken zwervers ineen is geflanst.
Talent is zoek ( en dan bedoel ik op ALLE gebied... buiten de gnomes) en al even zoek is de gore. Woordje aan de regisseur : als je niet het talent hebt om een goede film te maken, heb dan tenminste de hersenen om eens goed na te denken wat de fans soms willen als ze naar een horrorfilm gaan kijken - BLOED !!!!! b-l-o-e-d...
En de erotiek ? Waar was die ? Samen gaan lopen met de regisseur zijn talent naar de Bahama's ? Toegegeven, de regisseur doet wel een poging om ons een tonnetje SM te laten zien. Niet opwindend, maar goedkoop. Zijt er maar zeker van dat ik na het kijken van deze film wel ergens anders nog snel een bezoekje op heb gebracht.
Een half punt voor de gnomes, een half punt omdat het moet en 87 minuten van mijn leven die ik nooit meer terugkrijg. En dat lijkt nu weinig, maar als ik later op mijn sterfbedje lig uit te blazen ga ik toch nog lang denken aan die luttele minuten die ik anders had kunnen invullen.
En met een regelrechte F*CK U tegen de makers van deze film sluit ik de tirade af.
ASman
Fuck de gnomes.
Meer dan 0,5* krijgt dit bergje poep van mij bij nader inzien niet.
Tonypulp
Eigenlijk onmogelijk om dit hoger te geven ja... maar toch houd ik het op 1.5 omdat het... uuhm
... gnomes zijn leuk?
dutchtuga
... gnomes zijn leuk?
Ik zie 2,5 staan. Toch wel leuk?
Deze vaak zien staan bij Euroland, maar daar al meer van deze miskopen gehad.
Tonypulp
SM, Gnomes.. ach, het groeit aan je
. Was bezig met films als Leprechaun en Ghoulies, en vond deze binnen die sferen niet meer tussen de 1.5* films passen. Het blijft een flinke drol hoor! Zal het niet direct aanraden.
RuudC
Gnomes kunnen over het algemeen best leuk zijn. Zij het echter dat producties als Blood Gnome wel erg goedkoop zijn en de monsters daarom nooit echt uit de verf komen. Sommige acties zijn wel grappig, maar over het algemeen is dit om te janken. En wie bedenkt er dan in godsnaam dat SM scenes daar nog iets aan toe kunnen voegen? Ik sluit me hier bij ASman aan. Ik kan werkelijk geen positief puntje bedenken. Misschien het einde, want dat heb ik overgeslagen.
Roger Thornhill
Nou RuudC, zoals ík de film heb beleefd zat er toch wel degelijk een positief puntje aan, namelijk dat mijn speler net als bij aldert007 vastliep – zou het kunnen dat híj zijn exemplaar heeft verkocht en dat ík hem weer tweedehands te pakken heb gekregen? In ieder geval ligt dit lelijke misbaksel nú op de bodem van de kliko, want aan dit gedrocht zou ik geen volgende koper willen blootstellen. En wat die SM betreft, ik heb de hele film door het idee gehad dat dit eigenlijk eerder stiekem de BDSM-voorkeuren van de scriptschrijver/regisseur promoot dan dat het een bona-fide-horrorfilm betreft.
Noodless
Och...soms nog wel grappig door die kleine wezentjes die op zich nog best leuk uitzien, maar ze kunnen de film helaas niet redden. De rest is uitermate zwak. Een belachelijk verhaal, geen spanning of gore te bekennen en qua beeld, belichting, camerawerk ook heel zwak. Ook een rolletje voor Julie Strain als BDSM Goddess. Waar halen ze het vandaan om dit te bedenken in deze film? 3/10
alexspyforever
Ok goed is het misschien niet maar ik vond het concept van de wezens die voor de grootste tijd onzichtbaar waren en mensen die aan BDSM deden best wel leuk gevonden. De gore en het naakt is ook allemaal niet verkeerd. Ik zou deze wellicht nooit zelf hebben gekocht, maar wel fijn dat ik deze gratis van een vriend kreeg. Dit is wel een blijver in de collectie.
neighbourkiller
Ach ja het sm gedeelte vind ik wel boeiend ook al slaat het allemaal nergens op.super trash pulp dus.
BOEIEND
alexspyforever
Ik vond alleszins van wel, ben dan ook een liefhebber van trashfilms zeker als ze eens wat anders verzinnen dan de geijkte formules van de mainstream.
neighbourkiller
Yep daarom hou ik hem ook maar in de verzameling want trash pulp is zeker best leuk.

Disney+ verschuift focus en gaat content voor volwassenen aanbieden

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' is vanaf vandaag in zijn geheel te bingen op HBO Max

Nederlandse familiefilm 'Superkrachten voor je Hoofd' is een kijktip op Prime Video

'Tenet' van Christopher Nolan vandaag te zien op televisie

There Was a Little Girl