• 9.414.470 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (2.012.501)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

Dead Man at 1st Crime Scene

Workman at Door of Somerset's Office

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Beste Thriller allertijden, wat een film.

Heb niet vaak een akelig gevoel bij een film maar deze wist dat bij mij zeker wel te brengen.

De regenachtige ambiance,creepy sfeer en goed in elkaar gezet verhaal maken van deze film een meesterwerk die nog nooit is geëvenaard naar mijn mening.

avatar van Ivan De Preter

Ivan De Preter

Zeer goede en spannende film met extreme scenes. Ook goede muziek trouwens. Voor mij een van de betere thrillers.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

David Finchers “Se7en” volgt de uitgebluste rechercheur Somerset (Morgan Freeman) en zijn jonge collega Mills (Brad Pitt) tijdens hun zoektocht naar een seriemoordenaar die zijn slachtoffers afstraft volgens de zeven hoofdzonden. De film ontvouwt zich als een verstikkende nachtmerrie in een anonieme, regenachtige stad zonder naam, waar moreel verval overal voelbaar is.

Fincher bouwt een duistere spanning op die nooit loslaat: elke scène draagt bij aan een gevoel van onafwendbaar onheil. De cinematografie combineert schaduw en vuil met bijna tastbare intensiteit, terwijl Howard Shores sobere muziek perfect de kilte versterkt. Freeman en Pitt vullen elkaar naadloos aan; de eerste beheerst en bedachtzaam, de tweede impulsief en emotioneel.

Het briljante en schokkende einde zorgt ervoor dat "Se7en" zich onderscheidt binnen de misdaadthriller – niet enkel door zijn gruwel, maar door zijn morele complexiteit en onvergetelijke beklemming. Ook een voortreffelijke film die ik al meerdere keken herbekeken heb en nu op Apple TV 4K heb aangeschaft. Ik opwaardeer hem nu van 4 naar 4,5.

Mac Hammer Fan schreef:

Volgen mij is dat halfje eraf gevallen hoor staan er 4 volgens mij.tis een detail he nix meer en minder

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

neighbourkiller schreef:

Aangepast. Bedankt voor de tip.