• 9.218.656 stemmen

Maurizio Cattelan: Be Right Back (2016)

Documentaire | 95 minuten / 51 minuten (ingekorte tv-versie)

Genre: Documentaire

Speelduur: 95 minuten / 51 minuten (ingekorte tv-versie)

Geregisseerd door: Maura Axelrod

Met onder meer: Maurizio Cattelan

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Maurizio Cattelan: Be Right Back

Is hij de grootste kunstenaar van deze tijd of een flamboyante artistieke oplichter? De Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan (1960) zet met zijn provocatieve, humoristische maar ook sinistere kunst de kunstwereld op zijn kop. Cattelan werd bekend met zijn beeld van een gevallen paus, door een meteoriet getroffen. Zijn controversiële beeld van een knielende Hitler werd vorig jaar voor 17 miljoen geveild.

logo tmdbimage

avatar van danuz

danuz

Steekt best goed in elkaar deze docu. Sowieso heb ik wel voeling met sommig werk van Cattelan. Een critic in de film heeft het over, en ik parafraseer, kleine poetische werkjes. Kan ik me wel in vinden. Maar ook de wat bredere context die wordt geschetst van de kunstwereld is redelijk boeiend (maar niets wat ik nog niet tien keer gehoord heb trouwens).